OrganiCup

Ben je een vrouw en wil je jouw duurzame levensstijl met de OrganiCup naar een hoger level tillen of ben je het gebruik van tampons en maandverband zat lees dan snel verder!

Wat is de OrganiCup?

De OrganiCup is een menstruatie cup die je kunt gebruiken in plaats van tampons of maandverband. De cup is 12 uur lek-vrij en hoeft daardoor alleen bij het opstaan en naar bed gaan verschoond te worden. Hij is vrij van chemicaliën en gemaakt van 100% silicone van medische kwaliteit.

OrganiCup

De voordelen

 • Dag en nacht te gebruiken.
 • 12 uur lekvrij.
 • Afval vrij!
 • Duurzaam voor de aarde en voor je eigen portemonnee.
 • Handig mee te nemen op reis!
 • Hij is verkrijgbaar in twee maten, maat A voor vrouwen die nog geen bevalling gehad hebben en maat B voor vrouwen die dat wel hebben. Hier was ik een beetje sceptisch over maar tot nu toe kloppen de maten bij iedereen uit mijn omgeving die er ervaring mee heeft.
 • Veganistisch.
 • lekvrij, geurvrij, geschikt om mee te zwemmen en zonder tampon koortje!

De nadelen

 • Het is heel erg wennen in het begin.
 • De aanschaf is relatief duur.
 • Als je een spiraaltje hebt moet je deze eventueel in laten korten bij de dokter.

Kosten en bestellen

De Organicup kost via deze website €24,- inclusief verzendkosten.

Is het een aanrader?

Om eerlijk te zijn moest ik heel erg wennen aan het gebruik van de OrganiCup. Sinds mijn 13e levensjaar gebruik ik al tampons in combinatie met maandverband hierdoor was de overstap naar iets nieuws best vreemd.

Duurzaam leven vind ik erg belangrijk daarom heb ik de OrganiCup een hele week uitgetest. Het zorgde in het begin voor onzekere momenten, alles voelt net iets anders dan normaal daarnaast was ik bang om door te lekken. Dit is niet gebeurd!

Toen ik aan het eind van de testweek alle voor en nadelen op een rijtje had staan wonnen de voordelen. De OrganiCup kan ik dus aanraden. Mocht je besluiten om er een te willen bestellen dan is mijn tip aan jou om je lichaam wat tijd te gunnen om er aan te wennen.

Hopelijk zijn al je vragen beantwoord na het lezen van deze review. Mocht je nog meer vragen hebben laat dan gerust een reactie achter of stuur mij een persoonlijk berichtje via info@larahermse.nl

5 thoughts on “Review | Fijne menstruatie cup de OrganiCup!”

 1. En hoe werkt het dan? Hoe krijg je hem er zeg maar weer uit? En qua hygiëne? Voor 24 euro gebruik je hem meerdere malen? Haha sorry voor alle vragen! Oprecht nieuwsgierig

  1. Hoi Ellen,
   Je kunt hem meerdere malen gebruiken. Je kookt hem 5 minuten in een pannetje voor en na je laatste gebruik. Tussendoor spoel je hem steeds om 1x in de ochtend en 1x in de avond. Er zit een soort tuitje aan de onderkant daarmee kun je hem er uit halen. Hij gaat volgens mij mee tot het moment dat de siliconen niet meer goed zijn maar dit kan eigenlijk niet mis gaan als je hem netjes opbergt en niet in de volle zon legt maanden lang 😉
   Tof dat je benieuwd bent

 2. Ik wil dit nog steeds proberen, want het lijkt me echt een uitkomst. Op één of andere manier vind ik het nog steeds wel een soort van eng idee om zo’n groot ding van plastic in me te stoppen.. hmm.. Ik hoop dat ik mezelf toch eerdaags zover kan krijgen 🙂 Ben al dat (veel te dure) maandverband en die tampons namelijk zo ontzettend zat!

  1. Hoi Patricia,
   Gewoon doen! Zelf was ik er onwijs sceptisch over maar na een week testen was ik om. De laatste dag van mijn menstruatie heb ik weer een tampon gebruikt en ik vond het lastig zitten!
   Het fijnste vind ik dat je er echt de hele dag niet aan hoeft te denken.
   Het bekende “shit, ik heb geen tampons in dit tasje” is ook voorbij!! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *