Geluk

De zoektocht naar geluk. Tegenwoordig heb ik het idee dat iedereen om mij heen op zoek is naar dit ongrijpbare woord. In dit verhaal lees je over mijn zoektocht en de kleine hoekjes waar ik geluk zoek, soms geluk vind of geluk verstopt zie liggen onder een dikke laag stof!

Op zoek naar geluk

Waar ga je zoeken als je op zoek bent naar geluk? Mijn zoektocht in boekjes zoals Happiness en Flow bezorgt mij een tijdelijke glimlach op mijn gezicht. Dit komt bijvoorbeeld door de fijne quotes, mooie foto`s en hartverwarmende verhalen.

Mijn geluksbijbel is op het moment het boek “Simply Daytox” van Kyra de Vreeze; deze chick weet helemaal hoe je op een niet-stoffige manier je leven een tandje langzamer kunt laten verlopen. Een tandje langzamer, daarvan was ik vergeten dat het mij erg gelukkig maakt! Als ik meer aandacht heb voor de dingen die ik doe geeft het mij meer plezier.

Kaartjes vol geluk

Mindfulness aandachtkaarten, coaching kaartjes om positief te leren denken en een trommeltje wijze woorden van de Hema: ze maken mij blij. De quotes zijn zo suf dat ik ze gewoon grappig vind. Voor de donkere dagen in mijn leven geniet ik meer van de quotes van Rumag. Stiekem kan ik mijzelf daar goed in vinden. Niet heel mindful maar wel super grappig!

Tijdens mijn studie Master Educational Needs kwam ik in aanraking met de positieve psychologie. Een stroming in de wetenschap waar ik gelukkig van word. Coachingsboeken helpen mij om een diepere invulling te geven aan mijn dagboek schrijfsels.

Rumag quote

Onverwachte momenten

Op het moment dat ik op zoek ga naar geluk dan vind ik het zelden. Ik vind een gevoel van rust en tevredenheid maar echt geluk? Nee dat voelt anders…

Laatst was ik in de supermarkt. Ik had net mijn statiegeld flessen ingeleverd, helaas zat er één verkeerde bij. Met het voornemen om deze netjes in de glasbak te gooien en niet stiekem in de dichtstbijzijnde prullenbak te dumpen liep ik naar mijn fiets (een schonere wereld begint tenslotte bij jezelf).

Onhandig opende ik mijn fietsslot en ineens “BAM!” het flesje lag op de grond. Grote glasscherven, kleine splinters ze leken overal om mijn fiets heen te liggen. Mijn eerste reactie was om hardop “Serieus? moet dit nou?!” te zeggen. Met een chagrijnig gezicht begon ik de scherven bijeen te rapen. Op dat moment stopte er een vrouw, ze bukte door haar knieën en keek mij aan met een blik vol begrip, met een vriendelijke glimlach zei ze “balen als dat gebeurd” ik knikte bevestigend en mijn boze frons verdween al iets van mijn gezicht.

Een Gouden lintje

Als ik dan toch bezig was kon ik gelijk binnen een stoffer en blik vragen om de kleine splinters op te vegen. Zelf scheld ik altijd wanneer er ergens glas ligt en ik er doorheen rijd met mijn fiets. Terwijl ik alles bij elkaar stond te vegen stopte er nog een vrouw “Wat ben jij netjes zeg” zei ze “Tsja, ik heb het er ook zelf neer gegooid” was mijn antwoord. Ze lachte en zei dat ze vond dat ik een Gouden lintje verdiende voor deze schoonmaakactie. Een Gouden lintje? Ik?! Deze spontane woorden zijn lief en ze maakten mij vrolijk. Het voelde goed dat ik daar de stoep voor de supermarkt aan het schoonmaken was. De gebeurtenis bij de supermarkt heeft mijn dag gemaakt. Steeds als ik er aan terug dacht werd ik weer vrolijk en kreeg ik een glimlach. Deze dag was ik gelukkig!

Rituelen en handelingen die gelukkig maken

Samen met vrienden, familie of je geliefde zijn: het zorgt bij iedereen voor een gelukkig gevoel. Het lukt door de dagelijkse drukte niet altijd om de sociale contacten in te plannen, daarom maak ik er tegenwoordig bewust tijd voor vrij. Werken in de tuin, een uurtje ontspannen in een warm bad, luieren met een boek op de bank, Netflix and chill met mijn lief, koffie uit een percolator, een opgeruimd huis, mijn sleutels in het sleutelbakje: het zijn allemaal rituelen en handelingen die mij gelukkig maken!

Samen gelukkig zijn en blijven

Samen gelukkig zijn en blijven is in iedere relatie een uitdaging. Communiceren en echt contact maken met elkaar is daarbij belangrijk. Samen met mijn lief hebben we gebruik gemaakt van de relatie kaartjes van Vertellis. Het zijn leuke vragen en opdrachten die je met je partner of gezin kunt doen. Telefoons aan de kant, tv uit, bak chips op tafel, wijntje in de hand en samen contact maken. Wij zijn fan! Ben je benieuwd naar deze kaartjes of naar hun andere producten dan kun je ze via deze link bestellen!

Geluk het is een raar woordje en we willen het allemaal. Heb jij het al gevonden? Wat maakt jou gelukkig? Deel je tips en reacties gerust onder deze blog!

16 thoughts on “Geluk zit in een klein hoekje heb jij het al gevonden?”

 1. Wat goed dat zoiets negatiefs kan uitdraaien in iets positiefs. Je verdient inderdaad een Gouden Lintje, want niet veel mensen zouden doen wat jij doet. Ik vloek ook op mensen die hun “rommel” niet opkuisen.

 2. Mooi om te lezen. Blijf genieten van de kleine dingen. Mijn geluk…. met jullie allemaal frietjes eten met vette hap . Thuis. 😘

 3. Leuk geschreven, Lara!
  Langzamer leven is mijn voornemen voor dit jaar😀 Ik ben gelukkig en word dat dan ook meestal van de kleine dingen. Tijd met de familie en vrienden, muziek, bloemen, een opgeruimd huis…
  En net als jij heb ik iets met leuke quotes.
  Groetjes uit Roermond, Hannah

 4. geluk zit voor mij in alle kleine dingen, maar ook in het delen van gevoelens, momenten en geluk met anderen. Zo zie je geluk is voor iedereen iets anders. Daarom is het ook zo mooi.

 5. Geluk, tja wat is geluk? Voor mij is dat ook deels tevredenheid. Tevreden zijn met wat er wel is en doordat je dat positief benaderd vormt zich meer geluk. Vanuit essentie leven zonder downloads maakt dat je je eigen geluk kunt maken, Mijn gezin is sowieso mijn allergrootste pot goud!

 6. Door op mijn eigen psychologieblog gelukstips te delen, doe ik zelf ook weer ideeën op. M’n gedachten kritisch onder de loep nemen, als ik ergens mee zit, helpt voor mij goed. Van reizen word ik bijvoorbeeld ook vrolijk. En inderdaad van kleine dingen, zoals m’n twee zoontjes die door de kamer dansen.

 7. Wat erg eigenlijk om te beseffen dat het niet meer normaal gevonden wordt als je je eigen gebroken fles opruimt :). Ik ben altijd zo opgevoed dat je je eigen rommel/troep opruimt en dat een ander daar geen last van moet hebben. En daarnaast is dat wel zo fijn voor het milieu. Je bent goed bezig en fijn dat anderen je daar in complimenteerden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *