Mindfulness

Sinds september 2020 bied ik mindfulness trainingen aan voor kinderen in de leeftijdscategorie 7 t/m 12 volgens de methode van Eline Snel “Stil zitten als een kikker”.

Stil zitten als een kikker

Kinderen hebben het vaak net als volwassenen te druk. Ze vallen slecht in slaap, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aan knop doet het, maar waar zit de pauzeknop? De mindfulness methode van Eline Snel helpt kinderen tot rust te komen en leert ze hun piekergedachten te beheersen. De ontwikkeling van bewuste aandacht ligt aan de basis van elke vorm van leren. ‘Mindfulness’, oftewel het beoefenen van bewuste, gerichte aandacht, beïnvloed het leren bij kinderen positief.

Mindfulnes voor kinderen

De training

Tijdens de trainingsdagen wordt er met de kinderen spelenderwijs geoefend met het trainen van de ‘aandachtsspier’. Iedere les staat er een ander thema centraal. Middels doe, denk en schrijf oefeningen zullen de verschillende thema`s vormgegeven worden:
– Observeren en concentreren
– Luisteren naar je lijf
– Proeven, ruiken, horen, zien en voelen
– Geduld, vertrouwen en loslaten
– Gevoelens kun je voelen
– De wondere wereld van gedachten
– Aardig zijn is leuk
– Het geheim van geluk

Data Aandachtstraining

dinsdag, 18:00 – 19:00, 1 februari t/m 29 maart 2022

Mindful leven, dat gun je ieder kind! Meld uw zoon/dochter alvast aan voor de 8 weekse training via onderstaand contact formulier. Dan neem ik contact met u op voor een intakegesprek.

Boeken tip:

Stil zitten als een kikker