Mindfulness voor kinderen, dit houdt mijn training in

mindfulness voor kinderen

Misschien bent u al bekend met mindfulness en weet u al hoe fijn het is. Vanuit mijn eigen praktijk geef ik trainingen mindfulness voor kinderen, in de leeftijdscategorie 7 t/m 12. Wat dit is en hoe een 8-weekse training verloopt leest u in deze blog.

Mindfulness voor kinderen

Kinderen hebben het net als ons vaak veel te druk. Ze ‘moeten’ van alles, van zichzelf, school, de sportclub. Veel kinderen brengen veel tijd door achter een digitaal apparaat waardoor ze verwijderd worden van hun eigen gevoel. Tijdens de 8-weekse training, leer ik de kinderen zichzelf tot rust te brengen, te stoppen met piekeren en om te vertrouwen op kwaliteiten in zichzelf. De trainingen geef ik volgens de succesvolle methode van Eline snel.

De locatie

De training geef ik vanuit thuis op een erg prettig verlichte kamer op de boven verdieping. Deze is pas gerenoveerd en speciaal voor de trainingen ingericht.

Aanmelden mindfulness voor kinderen

Op het moment dat u uw kind aanmeldt via mijn website ontvangt u van mij een kort intakeformulier. Dit heb ik nodig als achtergrondinformatie. Hierbij ben ik erg geïnteresseerd in de reden van de aanmelding en eventuele klachten. Vervolgens nodig ik u samen met uw kind uit voor een kennismakingsgesprek. Jullie kunnen dan de ruimte zien waar ik de trainingen geef en mij leren kennen.

Thuis oefenen helpt

Ouderbetrokkenheid vind ik super belangrijk tijdens de training mindfulness voor kinderen. Daarom ontvangt u na iedere training een korte samenvatting van wat we die les behandeld hebben. Dit geeft u de gelegenheid om thuis in te springen op verhalen van uw kind. Daarnaast krijgt u ook oefeningen mee voor uw zoon/dochter om thuis te oefenen. Bij mindfulness train je je aandacht, en net als bij iedere training wordt je er beter in hoe meer je oefent. Lees alvast het boek ‘Stil zitten als een kikker’ ter voorbereiding op de training.

Hopelijk bent u een beetje wijzer geworden wat de training mindfulness voor kinderen inhoudt en is het duidelijk wat u kunt verwachten vanaf het moment van aanmelding. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen dan mag u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. De data voor de eerste volgende training is al bekend, en vind u op mijn website.

2 gedachten over “Mindfulness voor kinderen, dit houdt mijn training in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *