Vind jij een lege agenda stiekem ook zo fijn?

lege agenda

We rennen, vliegen, vallen en staan op, maar we staan zelden bewust stil… nooit een lege agenda. Altijd wel een verjaardag, borrel of zumba les waar we heen moeten. Als dat niet op de agenda staat dan moeten we schoonmaken, eten koken of hebben we een ziek kind. Herkenbaar? Lees dan verder want we hebben nu de kans om het anders te doen!

Verplicht pauzeren

Vanaf midden maart zijn we allemaal verplicht aan het pauzeren. In het begin was het behoorlijk schrikken, alle leuke dingen die ik in de planning had werden afgezegd. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en voel ik mijzelf rustiger worden. Hierdoor heb ik meer tijd voor mijzelf, mijn partner en het huis en de tuin. Stiekem vind ik het wel lekker om een totaal lege agenda te hebben.

Mindful activiteiten

Omdat ik thuis mijzelf moest vermaken ben ik onbewust heel erg mindful bezig geweest met bepaalde activiteiten die rust geven:

  • Lezen
  • Tuinieren
  • Mediteren
  • Opruimen
  • Iets opknappen in huis
  • Wandelen in het bos met de hond
  • Mountainbiken

Overvraagde kinderen

In mijn werk als pedagogisch begeleider en coach zie ik de grote mate waarin kinderen en jongeren overvraagd worden. Kinderen hebben het vaak net als volwassenen te druk. Ze vallen slecht in slaap, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. Het aanbod voor kinderen is hoog, ze hebben allemaal een sportclub waar ze minstens één keer in de week heen moeten, vaak zijn ze al actief op Social media. De wereld gaat te snel en ze moeten te veel.

Mindfulness voor kinderen

De aan knop doet het bij kinderen, maar waar zit de pauzeknop? De ontwikkeling van bewuste aandacht ligt aan de basis van elke vorm van leren en ontwikkelen. ‘Mindfulness’, oftewel het beoefenen van bewuste, gerichte aandacht, beïnvloedt het leren, onrust, piekergedachten bij kinderen positief. Dit kan ik jouw kind leren in mijn 8-weekse training die start na de zomervakantie. Interesse? neem alvast een kijkje op mijn website of schrijf je kind alvast in om zeker te zijn van een plekje. Verder lezen? Mijn blog ‘Mindfulness voor kinderen, dit houdt mijn training in’ vind je mogelijk ook interessant om te lezen.

In de periode na Corona ga ik mijn agenda leger houden en meer tijd vrij houden voor de dingen die gewoon op mijn pad komen. Doe jij met mij mee en houden we samen een lege agenda?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *