Over mij

Lara Hermse

Mijn naam is Lara Hermse, ik ben begeleider en coach met een specialisatie in de richting van autisme.

In mijn eigen jeugd heb ik de begeleiding en het vertrouwen gemist van een goede coach. Hierdoor heb ik later dan nodig was zelfvertrouwen gekregen en ben ik later gaan groeien en bloeien. Daardoor heeft mijn leerweg soms onnodig veel energie gekost. Dit wil ik bij de jongeren die ik begeleid voorkomen.

Tijdens mijn studententijd merkte ik dat er veel jongeren (met autisme of verwante stoornis) tussen wal en schip vielen en hierdoor vroegtijdig hun studie beƫindigden. Op de middelbare scholen krijgen jongeren met speciale onderwijsbehoeften vaak goede begeleiding op school. Iemand die ze in de gaten houdt, motiveert en met kleine praktische aanpassingen helpt om vooruit te blijven gaan. Als dit plots weg valt kan de overstap naar een MBO/HBO of universiteit voor veel van deze nog jonge mensen als een te grote stap ervaren worden. Hierdoor vallen ze vroegtijdig uit of beginnen ze zelfs nooit aan deze nieuwe stap in hun leven.

Op dit moment werk ik als zelfstandige vanuit deze hoedanigheid begeleid en coach ik verschillende leerlingen met een leer- en ontwikkelachterstand, stoornis of belemmerende thuissituatie. Daarnaast geef ik lessen mindfulness aan jongere kinderen.

Hopelijk mag ik jou begeleiden zodat wij samen jouw leerweg gemakkelijker kunnen maken!

Groetjes Lara Hermse

Kwalificaties

  • Master Special Educational Needs.
  • Mindfulness kindertrainer, Academie voor mindful teaching, Methode Eline Snel.
  • Rots en Water trainer, GADAKU instituut Rots en Water.
  • Van inzicht naar uitzicht, basiscursus, leerlingen met autisme, gedrag- en omgangsproblematiek in het VO.
  • 2e graads Docentenopleiding Aardrijkskunde.