Over mij

Mijn naam is Lara Hermse, ik ben begeleider en coach met een specialisatie in de richting van autisme.

Tijdens mijn studententijd merkte ik dat er veel jongeren (met autisme of verwante stoornis) tussen wal en schip vielen en hierdoor vroegtijdig hun studie beëindigden. Op de middelbare scholen krijgen jongeren met speciale onderwijsbehoeften vaak goede begeleiding op school. Iemand die ze in de gaten houdt, motiveert en met kleine praktische aanpassingen helpt om vooruit te blijven gaan. Als dit plots weg valt kan de overstap naar een MBO/HBO of universiteit voor veel van deze nog jonge mensen als een te grote stap ervaren worden. Hierdoor vallen ze vroegtijdig uit of beginnen ze zelfs nooit aan deze nieuwe stap in hun leven.

Op dit moment werk ik ook op een middelbare school in Eindhoven. Hier geef ik les en coach ik verschillende leerlingen met een leer- en ontwikkelachterstand, stoornis of belemmerende thuissituatie.

Jongeren begeleiden in de leeftijdsklasse 12 t/m 28 is mijn passie. Mijn grootste drive hiervoor is dat ik in mijn jeugd deze begeleiding vaak gemist heb waardoor mijn leerweg soms onnodig veel energie gekost heeft.

Hopelijk mag ik jou begeleiden zodat wij samen jouw leerweg gemakkelijker kunnen maken!

Groetjes Lara Hermse

Kwalificaties

  • Master Educational Needs, Fontys Hogeschool te Eindhoven.
  • Werkplekbegeleider binnen een Academische opleidingsschool.
  • Rots en Water trainer, GADAKU instituut Rots en Water.
  • Van inzicht naar uitzicht, basiscursus, leerlingen met autisme, gedrag- en omgangsproblematiek in het VO.
  • 2e graads Docentenopleiding Aardrijkskunde, Fontys te Tilburg (diploma 2012).